Lördag 7/12 & Söndag 8/12 Andra advent

B

Sol , moln , regn , blåst – Svängigt väder

 LÖRDAG: På morgonen mulet och milt, det blir det fortsatt blåsigt, men solen kommer tidvis fram på dagen och värmer kanske lite grann.
Temperatur: Morgon: +8-+6 grader Dag: +6-+1 grader Kväll: +1- -3 Det blir varmast på morgonen, sedan sjunker temperaturen alltmer och under sen eftermiddag någon enstaka plusgrad eller minusgrader. SE UPP FÖR HALKA.

SÖNDAG
På söndag drar nästa vädersystem in från sydväst med snö i framkant övergående i regn, det blir även blåsigt. Temperatur Morgon: 0-+1 Dag: +1-+5 Temperaturen stiger i samband med nederbördsområdet kommer in över länet.

Bildtext:

Rosenlunds Herrgård:
Väster om Herrgårdsbyggnaden pågår anläggandet av Jönköpings nya herrgårdspark – Posses Park. Gustaf Mauritz Posse var den som i slutet av 1700-talet lät bygga Rosenlunds herrgård. Nu bygger Jönköpings kommun parken så som den kan ha sett ut på Posses tid.

Parkens utformning bygger dels på resultatet av den arkeologiska undersökning som Jönköpings läns museum genomförde under 2017 och dels på inspiration från andra, liknade trädgårdar från samma tidsperiod. Första etappen omfattar området närmast herrgårdsbyggnaden blev färdigställt 2018.

Under 2019-2020 forsätter arbetet med parken. Området är avspärrat under byggtid och kommer att öppnas för besökare när arbetet är avslutat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s